pvda rood zwart201 62kopie

Opnieuw grote problemen bij renovatie woningen Portaal.

PvdA logoOp woensdag 10 juni (19:30 uur) organiseert de PvdA Soest een bijeenkomst over de problemen die huurders ondervinden bij de renovatie van 300 huurwoningen in het Smitsveen en de 240 huurwoningen in de wijk de Eng. Deze bijeenkomst wordt samen met een commissie bestaande uit bewoners van deze wijken georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zal Tweede Kamerlid Jacques Monasch aanwezig zijn en zijn visie voor al deze problemen geven.De bijeenkomst wordt geleid door Peter Blokker, oud-wethouder in Baarn. De inzet van deze bijeenkomst zal zijn om de problematiek helder te krijgen en een oplossing hiervoor te vinden.
Klachten bewoners
De PvdA heeft al eerder vragen gesteld over de problemen en op grond van de antwoorden van het college leken die te zijn opgelost. Dat blijkt nu niet het geval.
Problemen zijn onder meer:
- Bewoners krijgen gedurende de twee, soms drie weken dat hun huis gerenoveerd wordt geen vervangende woonruimte.
- Er wordt geen vergoeding toegekend aan bewoners zodat zij tijdelijk elders iets kunnen huren.
- Bewoners hebben gedurende deze week geen beschikking over keuken, stromend water, verwarming, een douche of toilet. De woning is in feite dus onbewoonbaar.
- De renovatie van veel woningen wordt slecht uitgevoerd. De door de bewoners zelf aangebrachte verbeteringen in woningen worden gesloopt en vervangen door kwalitatief mindere voorzieningen.
Er is sprake van een onveilige situatie en er hebben zich meerdere ongevallen voorgedaan.
Voorbeelden zijn:
- Een oudere dame heeft haar gebit ernstig beschadigd, omdat zij over rondslingerend bouwmateriaal viel.- Een kind werd op een haar na op zijn hoofd geraakt door een zwaar metalen voorwerp dat van de zevende verdieping naar beneden viel.
- Portaal noch de aannemer spelen adequaat in op de veranderende leefpatronen gedurende de aanstaande ramadan.
- Er ontstaat veel schade aan de woningen, o.a. door stof en vernielingen, waar niets aan gedaan wordt.
Een uirgebreide lijst met problemen vindt u bij deze.
Locatie en programma:
De bijeenkomst zal gehouden worden in het Desmond Tutu Centrum aan de Molenstraat 8 in Soest.
Inloop Portaal klachten
 
 
 
 
 

Interesse en vragen
Mocht u vragen hebben of aanwezig willen zijn, dan kunt u hiervoor terecht Adem Baskaya, hij is te bereiken op nummer 06-50467464, u kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..