pvda rood zwart201 62kopie

Publicaties

Het laatste werkstuk van Paul Lemmen.

wp5f2b34e1Alle gegevens over wonen, welzijn, zorg en inkomen overzichtelijk in kaart gebracht; dat is de Digitale Sociale Kaart van de gemeente Soest. Via www.soest.nl/socialekaart  kunnen inwoners van Soest voortaan heel makkelijk en vanuit huis praktische informatie en adresgegevens vinden van instanties waarnaar zij op zoek zijn. Vrijwel alle hulpverlenende diensten in de gemeente Soest zijn te vinden op deze website.

De gemeente Soest vindt het belangrijk dat haar inwoners zo goed mogelijk geïnformeerd worden over allerlei voorzieningen waarvan zij in bepaalde situaties gebruik kunnen maken. Naast het Zorgloket en de website www.regelhulp.nl  heeft zij daarom de Digitale Sociale Kaart ontwikkeld. Via de Digitale Sociale Kaart kan iedereen organisaties, producten en diensten in Soest en omgeving vinden op het gebied van wonen, welzijn, zorg en inkomen. De Digitale Sociale Kaart geeft daarnaast ook nog de mogelijkheid om verschillende zorgaanbieders onderling met elkaar te vergelijken.

Eenvoudig
Op www.soest.nl/socialekaart  is het mogelijk om op allerlei onderwerpen informatie te zoeken.Typ in de zoekbalk bijvoorbeeld het onderwerp ‘huisarts’, en in het volgende scherm worden alle huisartsen in de gemeente Soest getoond. Het is bovendien mogelijk om te zoeken naar instanties binnen een bepaalde afstand.

De gemeente Soest heeft zoveel mogelijk instanties in en rondom Soest benaderd om gegevens over hun dienstverlening in te voeren op de Digitale Sociale Kaart. Deze informatie wordt nog steeds verder aangevuld, zodat er een zo compleet mogelijk overzicht ontstaat. Ook wordt alle informatie actueel gehouden, zodat de website altijd up to date is.